Методи протезування зубів

Методи протезування зубів

Із сучасним розвитком стоматології вибір методів протезування зубів є дуже широким. Існує безліч способів і методів відновлення нормального зубного ряду. Розказали вам у цій статті основні варіанти, які сьогодні використовують наші лікарі.

Незнімне протезування

Протез на імплантаті

Коронка або міст можуть бути пригвинчені до імплантату. У випадках коли зуб не частково зруйнований, а повністю відсутній, замість кореня зуба встановлюється імплант. Після процесу загоєння та відновлення ясен встановлюють коронку або зубний міст на імплант.

Коронки

Протезування зубів коронками – один з найпоширеніших варіантів, який використовується, коли зуб досить сильно руйнується, але разом з тим зберігає цілий корінь або його можна зміцнити за допомогою вкладки. Також коронки встановлюють на абатмент, якщо мова вже йде про імплантацію.

Протезування на 4 імплантах

Ця технологія дозволила скоротити кількість імплантів з 10 до 4, що значно зменшило як витрати, так і рівень травматизації тканин. Вони встановлюються у щелепу, після чого на них кріпляться протезні конструкції.

Протезування на 6 імплантах

Протезування за принципом All-on-6 нагадує відновлення зубного ряду за методом All-on-4. Відмінність полягає лише в тому, що в дистальну зону (по боках) встановлюються 2 додаткових імплантата. Це дозволяє більш рівномірно розподілити навантаження. Така система рекомендована, якщо пацієнт страждає на пародонтоз або пародонтит.

Мікропротезування

Вініри

Це тонкі керамічні накладки на зуби. З їхньою допомогою будь-яку посмішку можна зробити «голлівудською» – ідеальний колір, ідеальна форма, ідеальний розмір. Керамічні пластинки виготовляють в лабораторії за зліпками. Потім їх закріплюють на передніх зубах, маскуючи відколи, тріщини або зміни кольору. 

Вкладки

Використовуються при великих руйнуваннях коронкової частини кореневих зубів. Виготовляють їх з кераміки або композитних матеріалів. Вкладки щільно прилягають до стінок зуба, знижуючи ризик подальшого руйнування.

Показання до протезування

• Повна або часткова втрата зубів.

• Зуби руйнуються настільки, що відновлювати їх немає сенсу.

• Часткове руйнування моляра,  якщо воно супроводжується карієсом.

• Відсутність коронки або значної частини коронки.

• Сильне зношування зуба.

• Неправильне положення ряду зубів, що призвело до серйозних патологій.

• Сильна зміна кольору емалі зуба, в поєднанні з іншими патологіями.

• Інші ушкодження зубів.

Протезування зубів — це важливий інструмент у відновленні здоров’я та естетики всієї порожнини. Вибір конкретного методу протезування визначається індивідуальними потребами кожного пацієнта і характером втрат, які він має.

Зберігайте своє здоров’я та впевненість у собі, обираючи найкращий метод протезування, який відповідає вашим потребам та очікуванням. Лікарі Innovo Dental Clinic допоможуть обрати ідеальний варіант саме для вас. 

Записатися на консультацію – 067 153 5354